Széchenyi Terv Plusz

Bozótirtás

LEGELŐK, RÉTEK, BOZÓTOS-FÁS TERÜLETEK TISZTÍTÁSA
Áttekintés

Vállaljuk mezőgazdasági földterületek, legelők, gyümölcsösök, erdők, építési és ipari ingatlanok zöld területeinek karbantarását, kezelését, tisztítását.

Mikor a fás szárú növényzet olyan mértékben teret hódít, hogy zavarja a művelést, csökkenti a termőterületet, a földalapú támogatást, egyéb károkat okoz.

Részletek

Az általunk alkalmazott eszközökkel, hatékonyan távolítjuk el a nem kívánt növényzetet a művelt terület széléről.

A technológiának köszönhetően álló fákat (30 cm átmérőig), bozótot, ágfát és a lombkoronát egyaránt gépi zúzóhengerrel szánthatóvá zúzzuk, őröljük. A növényzet zúzott formában terül el a föld felszínén, ahol talajtani szempontból további jótékony hatást fejt ki. Beépül a talajba, javítja a tápanyag tartalmát, vízháztartását. Gátolja a föld kiszáradását. Nem marad semmilyen akadály vagy hulladék, amelynek eltávolítása további beavatkozást igényelne!

Tudta?

A fa kivágása után a földben maradt tuskók eltávolítása általában nehezebb feladat, mint maga a favágás. Kézi erővel meglehetősen fárasztó és sok időt vesz igénybe. Különböző markoló vagy egyéb nagy gépek alkalmazása pedig egyrészt nem mindig lehetséges a nehezen hozzáférhető helyek miatt, másrészt pedig az ilyen típusú gépek óradíja jelentősen megterhelheti a pénztárcát.

Kétfajta megoldás létezik a tuskók eltávolítására. Egyik az önálló robbanómotorral működtetett tuskómaró gép, amely kis méreténél fogva alkalmas a szűkösebb munkaterületek megközelítésére is. Bármilyen nagyságú csonk szétforgácsolására képes. A másik pedig az erdős területek, vagy kiöregedett gyümölcsös felszámolása, és szántóföldek szélének tisztítása esetén visszamaradt sűrű tuskós földterület. Ebben az esetben a Doppstadt Grizzly DT 32 típusú 320 lóerős géppel vesszük kezelésbe az adott területet. Ezzel a technológiával 2,4 m széles rotoros zúzóhengerrel a talajszint alatt 25-30 cm-rel végezzük el a földben maradt tuskók, gyökerek darabolását.  Mezőgazdasági területek esetében az így kapott területen akár azonnal vethető talajszerkezetet is hagyhatunk hátra.

Lehetőség van pászta készítésre is, melynek során csak az ültetési sorban, 70cm szélességben marjuk ki a tuskót a körmös zúzóhenger segítségével.